Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bevált házi praktikák székrekedés enyhítésére
  2023-12-01 20:37:55, péntek
 
  A székrekedés kellemetlenségeit csakis az ismeri, aki nap mint nap szembesül ezzel a problémával. Nemcsak annyiról van szó, hogy nem sikerül a mosdóban a nagydolog, de ez sok emésztési panaszt, többek között hasi fájdalmat és kellemetlen diszkomfortérzetet von maga után. A cikkben olyan házi praktikákat mutatunk be, amelyekhez mindenki találhat otthon alapanyagot, hogy aztán azt elfogyasztva megszabaduljon a székrekedés okozta rémálomtól.

Az egészséges zsírok kulcsfontosságúak a megfelelő és kiegyensúlyozott étrend szempontjából. Az olívaolaj és a ricinusolaj hihetetlenül sok jót tesznek a szervezetünkkel, mint ahogyan az olajban gazdag diófélék is. Ezek az olajok enyhe hashajtóként is működnek, fokozzák a bélrendszer egészségét és szabályozzák a bélmozgásokat.

Az áfonyalé rendszeres fogyasztásával biztos, hogy nem lesz többé székrekedési problémánk, hiszen gazdag forrása az olyan élelmi rostoknak, amelyek a székrekedés nagy ellenségei. Mindössze annyi a dolgunk, hogy naponta egy alkalommal elfogyasztunk egyetlen pohár cukrozatlan áfonyalevet.

A chiamag is gazdag forrása az élelmi rostoknak, amelyek megkönnyítik a belek mozgását és így segítenek a székrekedés kezelésében. Egy csésze tejben áztassunk egy-másfél evőkanál chiamagot, majd el is fogyaszthatjuk. Napi egy alkalommal fogyasszuk a chiamagos tejes italt.

Az almaecet ecetsavat tartalmaz, amely pozitívan hat az emésztésre és az emésztőrendszer egészségére. Egy pohár meleg vízben keverjünk el egy evőkanál mézet és egy evőkanál almaecetet, majd fogyasszuk el. Naponta egy-két alkalommal igyuk ezt az italt, reggel és este.

Az aromaterápiát is bevethetjük, ha székrekedéssel küzdünk. Ebben az esetben a borsmenta-illóolaj nagyon sokat segíthet. Egy teáskanál olívaolajban keverjünk el pár csepp borsmenta-illóolajat, majd ezzel a keverékkel masszírozzuk a hasunkat. Naponta egy alkalommal végezzük el ezt a remek hasmasszázst.

Kutatások igazolják, hogy a lenmag remek hashajtó tulajdonsággal rendelkezik és így segít a székrekedés enyhítésében. Őröljünk meg fél evőkanál lenmagot és joghurtban elkeverve fogyasszuk. A lenmag fogyasztása mellett mindenképpen ügyeljünk a hidratációra, azaz fogyasszunk mellé bőségesen folyadékot, lehetőleg vizet.

A citrom gazdag forrása az antioxidánsoknak, különösen C-vitaminban nagyon gazdag. Ez a vitamin fokozza a szervezetben az epetermelést, ami pedig a székrekedés ellen nagyon hatékony. Keverjünk el egy pohár meleg vízben fél pohár citromlevet és egy kiskanál mézet, majd fogyasszuk el. Naponta egy-két alkalommal is ihatjuk ezt a keveréket.

Ha semmi sem működik, a tea mindig segít. A menta és a gyömbér erős enzimeket tartalmaz, amelyek nagyon jót tesznek az emésztőrendszerrel. A menta- és gyömbértea is nagyon jó a test méregtelenítésére és a székrekedés megelőzésére.

A citrusfélék nagy mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek segítenek a test egyensúlyának fenntartásában. A citromos víz segíti az emésztést. A legjobb, ha főétkezések előtt elfogyasztunk egy-egy pohárral.

Ha gyakran küzdünk székrekedéssel, akkor elképzelhető, hogy nem fogyasztunk elegendő rostos ételt. Az élelmi rostok ugyanis fontosak a normál bélmozgáshoz, ezek segítenek az ételek lebontásában és csökkentik a székrekedés kockázatait is. Sok rostot tartalmaznak a teljes kiőrlésű gabonafélék, a hüvelyesek és a diófélék.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: antioxidánsoknak, kiegyensúlyozott, szervezetünkkel, emésztőrendszer, tulajdonsággal, fogyaszthatjuk, megszabaduljon, fenntartásában, székrekedéssel, fogyasztásával, szempontjából, aromaterápiát, bélmozgásokat, elfogyasztunk, egyensúlyának, hasmasszázst, megelőzésére, szabályozzák, hashajtóként, bélmozgáshoz, elképzelhető, enyhítésében, elfogyasztva, hihetetlenül, hidratációra, tartalmaznak, megkönnyítik, székrekedési, mindenképpen, lebontásában, olívaolajban, epetermelést, masszírozzuk, szervezetben, rendelkezik, fogyasztása, székrekedés kellemetlenségeit, cikkben olyan, székrekedés okozta, egészséges zsírok, ricinusolaj hihetetlenül, olajban gazdag, olajok enyhe, bélrendszer egészségét, áfonyalé rendszeres, olyan élelmi, székrekedés nagy, alkalommal elfogyasztunk, élelmi rostoknak, belek mozgását, székrekedés kezelésében, csésze tejben,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
210 éve született a SZÓZAT meg...  Albert Einsteinről  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kövesd a cowboyt!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Paul David Tripp Április 19  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Kaffka_Margit  Őrizkednünk kell...  Esti kép  Akarat  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy lelki imádság  Hiányzik  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Png kislány  Facebookon kaptam  Alvó cicák  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Adakozás  Soha ne kedvezz...  A kételkedés kezelése  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png ház  Albert Einsteinről  Szép estét kedves látogatóimna...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Tanuld meg ezt a versemet  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggel van  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Szívem  s immár én is felragyogva, ért...  Szép napot kívánok  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png ház  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 21  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Szép álmokat!  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Szívem  Sokan azt tartják  Png cica  Lóhere  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Akarat  Akarat  Mai harmónia kártyám  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
székrekedés kellemetlenségeit, cikkben olyan, székrekedés okozta, egészséges zsírok, ricinusolaj hihetetlenül, olajban gazdag, olajok enyhe, bélrendszer egészségét, áfonyalé rendszeres, olyan élelmi, székrekedés nagy, alkalommal elfogyasztunk, élelmi rostoknak, belek mozgását, székrekedés kezelésében, csésze tejben, alkalommal fogyasszuk, chiamagos tejes, almaecet ecetsavat, emésztőrendszer egészségére, pohár meleg, evőkanál mézet, evőkanál almaecetet, teáskanál olívaolajban, keverékkel masszírozzuk, alkalommal végezzük, remek hasmasszázst, lenmag remek, székrekedés enyhítésében, lenmag fogyasztása, citrom gazdag, vitamin fokozza, székrekedés ellen, kiskanál mézet, gyömbér erős, test méregtelenítésére, székrekedés megelőzésére, citrusfélék nagy, test egyensúlyának, élelmi rostok, normál bélmozgáshoz, ételek lebontásában, székrekedés kockázatait, teljes kiőrlésű, antioxidánsoknak, kiegyensúlyozott, szervezetünkkel, emésztőrendszer, tulajdonsággal, fogyaszthatjuk, megszabaduljon, fenntartásában, székrekedéssel, fogyasztásával, szempontjából, aromaterápiát, bélmozgásokat, elfogyasztunk, egyensúlyának, hasmasszázst, megelőzésére, szabályozzák, hashajtóként, bélmozgáshoz, elképzelhető, enyhítésében, elfogyasztva, hihetetlenül, hidratációra, tartalmaznak, megkönnyítik, székrekedési, mindenképpen, lebontásában, olívaolajban, epetermelést, masszírozzuk, szervezetben, rendelkezik, fogyasztása, székrekedés, fogyasszunk, fogyasztunk, főétkezések, gabonafélék, ricinusolaj, problémával, egészségére, bevethetjük, citrusfélék, áfonyalevet, kockázatait, kellemetlen, praktikákat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.